Yeni
Loading...

Gündüz İmam, Gece Pehlivan



Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Yeni Cami'de imamlık yapan 35 yaşındaki Hasan Duran, bir yandan da gençlere güreş sporunu öğretip, sevdirmeye çalışıyor.

Evli ve 1 çocuk babası Hasan Duran, yıllarca Kırkpınar'da ve çeşitli illerdeki yağlı güreşlere katıldı. Başaltına kadar yükselen Hasan Duran, 9 yıl önce ise imam olarak devlet memurluğuna atandı. Bayramiç ilçesi Tepecik Mahallesi'ndeki Yeni Cami'de imam olarak görev yapan Hasan Duran, cemaate beş vakit namaz kıldırıyor. Yatsı Namazının ardından da spor salonunun yolunu tutuyor.

Bayramiç Spor Salonu'nda Halk Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen güreş kursunda, gençlere yağlı güreş öğretiyor. Pehlivanlığın inceliklerini anlatan ve oyunlarını gösteren Hasan Duran, gençlere ata sporunu sevdiriyor. Duran, "Yaklaşık 10 yıl yağlı pehlivan olarak güreştim. İlçede de yağlı pehlivan kursuna ilgi vardı. Halk Eğitim Müdürlüğü, pehlivan olduğumu öğrenince kurs vermemi istedi. Ben de çayırdaki tecrübemi öğrencilere aktarıyorum. Başka bir hocamız da minder güreşini öğretiyor" dedi
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder