Yeni
Loading...

Selden Kurtulanlar Yaşadıklarını Anlattı - Vali Tuna İnceleme Yaptı


Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde cumartesi günü yaşanan sel felaketinin yaraları sarılırken, selde eşiyle birlikte 6 saat bir ağaçta mahsur kalan vatandaş yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

Bayramiç'te cuma gecesi başlayan ve ertesi gün akşama kadar aralıksız devam eden sağanak yağışta birçok ev sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketi geride adeta bir enkaz bırakırken, ilçe ile 8 köyün bağlantısını sağlayan Yiğitler köprüsü yıkılma tehlikesi sebebiyle trafiğe kapatıldı. Selden kurtulanlar ise o anların dehşetini üzerlerinden atamadı. Sel sırasında evde uyuduğunu söyleyen Mehmet Bucak, "Sel geldiğinde uyuyorduk. Sabah sel bastı. 10 dakika daha evden çıkmasak sele kapılacaktık. Canımızı zor kurtardık. Her şeyimiz su altında kaldı" dedi.

Yanında çalışan işçileri zor kurtardığını anlatan Mesut Şen, "Can kaybımız yok. Ona seviniyoruz. Burada çalışan işçilerimiz var, çocukları var. Onları zor kurtardık. Alet edevatımız su altında kaldı. Satışa sunduğumuz fidanların da yüzde 50'si telef oldu" diye konuştu. Eşiyle birlikte bir ağacın üzerinde 6 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan Ali Mermer ise, "6 saat ağacın tepesinde mahsur kaldık. Ölümle burun burunaydık. Gelen bizi kurtaramıyor, helikopter çağırıyoruz gelmiyor. Sel gittikçe yükseldi. Ağaç ha kırıldı ha kırılacak. Düştük düşeceğiz derken ölümle 6 saat mücadele ettik. Şu anda çok perişan bir vaziyetteyiz. Devletimiz bize el uzatsın. Yapacak başka bir şeyimiz yok" dedi.


Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bayramiç İlçesi'nde Cumartesi günü aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinin açtığı yaraları yerinde görmek ve bilgi almak üzere bölgede incelemelerde bulundu. Bayramiç'ten felaketin yaşandığı, insanların ağaçlar üzerinde mahsur kaldığı Yiğitler Köyü'ne seyir halinde olan Vali Güngör Azim Tuna'nın 17-0001 kırmızı plakalı Range Rover marka makam aracına, arkadan 17 AV 227 plakalı başka bir araç çarptı. Kazaya, konvoyun en önünde seyreden Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan'ın şoförü Ergün Çağılar'ın kullandığı makam aracının aniden durması neden oldu.

Valinin makam aracının arka tamponunda hafif maddi hasara yol açan kazanın ardından Vali Güngör Azim Tuna incelemelerine devam etti. Tuna, sel felaketinin yaşandığı bölgede durarak Yiğitler Köyü Muhtarı Çetin Gürel ve köylülerden bilgi aldı. Tuna, hasarın yoğun olarak yaşandığı Bezirgenler Köyü'nde sel nedeniyle evin içi çamurla dolan ve eşyaları zarar gören Hayrettin Karakuş ve eşi Rabia Karakuş'u ziyaret ederek "geçmiş olsu" dileğinde bulundu. Rabia Karakuş, Vali Tuna'ya 6 yıl önce aynı sel felaketini yaşadıklarını anlatarak, yaralarının sarılmasını istedi. Vali Tuna da şunları söyledi: "Görüldüğü gibi çiftçilerimiz selden mağdur olmuştur.

Tarlalarda mahsur kalan vatandaşlar ağaçların üzerine çıkarak canlarını kurtarmıştır. Ama kurtarma ekiplerimiz de seferber olarak can kaybı yaşanmasını önlemiştir. Sel felaketi bize gösterdi ki alt yapımız çok önemli. Köylerdeki altyapı çalışmalarına hız vereceğiz. Derelerin ıslah çalışmaları en kısa sürede başlayacak."


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder