Yeni
Loading...

Develer Güreşlere Hazır




Çanakkale'de deve sahipleri, 2012-2013 güreş sezonunu törenle açtı.

Ege Bölgesi'nde 2012-2013 sezonu deve güreşleri, şu ana kadar belirlenen takvime göre, 18 Kasım'da Denizli'de başlayacak. Denizli, İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Muğla'nın ilçe ve beldelerinde deve güreşleri, mart ayının sonuna kadar sürecek. Deve sahipleri, güreş sezonuna, çeşitli etkinliklerle başlarken, müsabakalar öncesinde son hazırlıklarını yapıyor.

 Bayramiç'te deve sahipleri, 2012-2013 güreş sezonunu, Panayır Alanı'nda düzenledikleri törenle açtı. Dualarla başlayan törende, katılımcılara pilav ikramında bulunuldu. Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, ilçe halkının ilgi göstermesi dolayısıyla iki yıldır deve güreşi düzenlediklerini belirterek, bu sezon ise güreşlerin 13 Ocak'ta yapılacağını söyledi. Çok sayıda kişinin katıldığı tören, develere havut giydirilmesiyle sona erdi.

Edremit Körfezi'nde de develer, kasım ayı sonunda başlayacak 2012-2013 sezonu deve güreşleri öncesinde havut giydirilerek cadde ve sokaklarda dolaştırıldı. Turizm merkezi Ayvalık'ta okunan duaların ardından, davul-zurna eşliğinde Emrah Deniz ve Hüseyin Gülenyüz'e ait develere, havut giydirildi. Ayvalık'ın tarihi sokaklarında dolaştırılan develer, ilçe halkı ve turistlerden büyük ilgi gördü.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder