Yeni
Loading...

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri





Bayramiç'te basın açıklaması


Bayramiç Eğitim Sen Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Öğretmenevinde toplanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, buradan Akbulut Meydanı'na yürüdü.

Bayramiç Eğitim-Sen Şube Başkanı Barış Demir, burada yaptığı açıklamada, her yıl 24 Kasım'da öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz edildiğini belirterek, ancak yüz binlerce eğitim emekçisinin, sosyal ve ekonomik sorunlarını çözme yönünde bir adımın atılmadığını söyledi. Öğretmenlerin gerçek sorunlarının tartışılmadığını söyleyen Demir, şöyle dedi: "Öğretmenler, asli görevi olan ders anlatma dışında öğrenci koçluğu, eğitim harcamaları anketi, ilköğretim kurumları standardı anketi, mahallelerde okuma yazma bilmeyenlerin tespiti çalışması gibi ek çalışmayı yapmaya başladılar.

Ak Parti Hükümeti, kamuda yaşanan dönüşüm uygulamalarına paralel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklerle iş güvencemizi kaldırmanın ve bizleri göstereceğimiz bireysel performansa göre çalıştırmanın hesaplarını yapıyor. Eğitim-Sen Türkiye'nin dört bir yanında, yıllardır yaşadıkları bütün olumsuzluklara rağmen fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin, insanca yaşayabilecekleri bir yaşam ve nitelikli eğitim yapabilmesinin mücadelesini vermeyi tüm engellemelere rağmen sürdürmeye kararlıdır."


Fotoğraflar : Mehmet Emrah Över
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder