Yeni
Loading...

Photoshop Gradient Oluşturma (CS3)

Photoshop Gradient Oluşturma (CS3)
Gradient oluşturmak için araç kutusundaki, Gradient aracına tıklatın. Araç çubuğu üst tarafta belirecektir. Sol taraftaki açılır listeye tıklayın.
Oluşturacağınız gradienti kaydedecekseniz Name metin kutusuna bir ad yazın. Gradient Type açılır listesinden gradient türünü seçebilirsiniz. Solid seçeniğini seçin. Smoothness kutusuna gradientin yumuşatılma değerini girebilirsiniz. Alt taraftaki renk çubuğunu kullanarak gradientte yer alacak renkleri belirleyebilirsiniz.Alt taraftaki tırnaklara çift tıkladığınız da renk kutusu açılacaktır. İstediğiniz rengi tıklatın. Gradientte ikiden çok renk kullanacaksanız eğer renk çubuğunun alt tarafına tıklatıp tırnaklar ekleyebilir ve bu tırnaklara çift tıklatıp renk seçebilirsiniz..

Bu tırnakları fare ile sürükleyip taşıyarak konumlarını değiştirebilirsiniz. Bir tırnağa tıklatıp seçtiğinizde sağında ve solunda kutucuklar belirir. Bu kutucukları sürükleyerek iki renk arasında geçişlerin nasıl olacağını belirleyebilirsiniz. Gradientten bir rengi kaldırmak için tırnağa tıklatıp aşağı doğru çekip bırakınız..

Oluşturduğunuz gradienti kaydetmek için Save komutuna tıklayınız. Kullanmak için Ok deyip kullanabilirsiniz :)

Sorunlarınızı yapamadığınız kısımları yorumla bildiriniz, Esen kalın.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder